Nieuws
U zegt het maar: Burgernet alleen nog via de app

‘Burgernet kent attenderingen via sms/spraak (met geregistreerde deelnemers), de Burgernetapp en Twitter. Vanaf 1 september 2023 stoppen we geheel met de sms- en spraakberichten. Dit doen we gefaseerd.

80% van de tips ontvangen we via de Burgernetapp. Daarnaast heeft de app veel meer mogelijkheden, zoals het versturen van een foto en is de privacy beter geborgd omdat de deelnemer zich niet hoeft te registreren. Zodra we niet meer gebonden zijn aan de sms-berichten, is er ook meer ruimte beschikbaar voor de beschrijving van het signalement. Daarnaast maakt de app gebruik van de locatie van de smartphone zodat de gebruiker als deze van huis is ook Burgernetacties ontvangt uit die omgeving. Tot slot ontvangen app-deelnemers ook AMBER Alerts met foto.

Hoe gaan we dat doen?
Vanaf 1 september 2022 is de mogelijkheid om je als deelnemer aan te melden voor Burgernet via sms/spraak verdwenen. Vanaf december zal het plafond van te versturen sms’jes per actiebericht in drie stappen worden verlaagd. Van 25.000 eerst naar 5.000, dan naar 3.000 en daarna naar 1.500. Dit wordt bij elke stap geëvalueerd. Overigens is het aantal verstuurde sms’jes in de praktijk zelfden of nooit meer dan 5.000. Tot slot stoppen we helemaal met het versturen van actieberichten via sms/spraak per 1 september 2023.

Hoe communiceren we hierover?
De informatie op de website www.Burgernet.nl is aangepast per september 2022.Via de Burgernetapp vragen we deelnemers alvast om zich af te melden voor sms/spraak, zij krijgen immers de actieberichten al binnen via de app. Deelnemers die toestemming hebben gegeven voor e-mail bereiken we die weg. Tot slot zal elke deelnemer volgend jaar een afsluitend sms-bericht ontvangen.

Wil je jezelf afmelden voor sms/spraakberichten?
Dat kan. Via de Burgernetapp: Ga naar Instellingen / tabblad Berichtgeving / Overige Berichtgeving – SMS- of spraakberichten uitschakelen. Via de website: Via tabblad Login.  We hopen dat je wel wilt (blijven) deelnemen via de Burgernetapp’.

(Burgernet Leidschendam-Voorburg)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter