Nieuws
Cultureel aanbod ‘aan de magere kant’

Het culturele aanbod in de gemeente is ‘aan de magere kant’. Dat constateren ambtenaren in een stuk over de subsidieverlening vanuit de gemeente voor deze sector. ‘Het is wenselijk dat de gemeente voor het vervolg wel een visie ontwikkelt op wat beschikbare voorzieningen zijn die de gemeente wil garanderen, dit speelt op het gebied van welzijn maar zeker ook op het gebied van sport en cultuur’.

In 2023 geeft de gemeente geen steun meer voor een medewerker cultuurmenu kinderen 4-12 jaar (25.000 euro), muziek als middel om eenzaamheid bij jongeren te bestrijden (27.000 euro), dansevenementen voor jonge kinderen (24.000 euro) en het poppodium/bandbattle van Theater Ludens (9700 euro). Over dat laatste zeggen de ambtenaren: ‘Om een voorbeeld te geven, vervalt het poppodium mogelijk als activiteit voor de gemeente omdat er geen ander subsidiegeld beschikbaar is voor dit culturele aanbod’.

De gemeente haalt ook 20.000 euro van de subsidie voor de Brede School (naschoolse activiteiten basisschool) af. Een project van de bibliotheek – Doe je digi-ding voor jongeren 14-18 jaar – krijgt 25.000 euro minder. Beiden vallen met de culturele projecten onder de subsidie Basisvaardigheden/Talentontwikkeling.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter