Nieuws
Werken aan Kerkbrug Voorburg

De Kerkbrug in Voorburg krijgt een nieuwe bedieningskast die minder storingsgevoelig is dan de huidige en beter bij het monument past. Dat blijkt uit een vergunningaanvraag van de provincie Zuid-Holland, beheerder van de Vliet en de oeververbindingen.

De huidige bedieningskast is niet geïsoleerd. In de zomermaanden wordt hij te warm waar door er storingen optreden. De nieuwe kast is wel geïsoleerd en ook groter. Het nieuwe exemplaar komt op het talud te staan. Hij wordt groen net als de brug zelf, en er komt een haag omheen.

De nieuwe kast komt op een zodanige afstand van het brugwachtershuisje te staan dat dit niet storend is. Er komt ook een nieuwe trap met nieuwe bestrating. Het spijlen hekwerk wordt vervangen door een leuning hekwerk zoals bij de rest van de brug.

Het naambord van de gemeente krijgt een andere plek. Dat geldt ook voor de opslag van restaurant The River, en de AED. De gemeente wil nieuwe cameramasten plaatsen. Er wordt nog gewerkt aan de komst van een nieuwe zinker.

Ter plekke lag al in 1511 een brug. In 1892 kwam er een vaste oeververbinding. In 1919 werd die beweegbaar gemaakt. De Kerkbrug is een Rijksmonument. Wanneer de werken starten, hoe lang ze duren en welk effect zij hebben voor het verkeer over de brug is nog onbekend.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter