Activiteiten
Sinterklaas komt 12 november in Voorburg

Verwelkomd door een pietenorkest, zet Sinterklaas zaterdag 12 november voet aan wal in VoorburgDe pieten spelen vanaf 12.45 uur in de Huygenshaven in afwachting van de stoomboot van Sinterklaas. Die meert rond 13.00 uur aan in de haven, nabij de Kerkbrug.

Voordat de sint ruim de tijd neemt om de kinderen langs de dranghekken gedag te zeggen, wordt hij verwelkomd door de (loco)burgemeester. Daarna wandelt het gezelschap door de Kerkstraat naar de Herenstraat.

Op het podium in de Herenstraat bouwen intussen vanaf 13.30 uur Lakeipiet en zijn collega’s al een feestje. Sinterklaas wordt er om 14.30 uur nogmaals officieel welkom geheten in Leidschendam-Voorburg door de (loco)burgemeester. Met inmiddels opgewarmde stembanden kunnen de kinderen in het publiek laten horen hoe goed zij de sinterklaasliedjes dit jaar weer hebben geoefend. Daarna maken Sinterklaas en zijn gevolg een rondwandeling door het Huygenskwartier. Rond 15.15 uur vertrekt de goedheiligman naar zijn logeeradres. (archieffoto Michel Groen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter