Nieuws
Werken aan fietspad Stompwijk

Het tegel fietspad langs de N206 (Leiden-Zoetermeer) bij Stompwijk wordt vervangen door een nieuw en breder fietspad bestaande uit asfalt. Tegelijk met de werkzaamheden wordt de oeverbescherming van de Stompwijkse Vaart die ter plaatse loopt vervangen, en wordt de kade waarop het fietspad ligt verhoogd. Opdrachtgevers zijn het Hoogheemraadschap Rijnland en de provincie Zuid-Holland.

Dat blijkt uit de vergunningaanvraag bij de gemeente. De werkzaamheden vinden plaats tussen de kruising van de N206 met de Dr. van Noortstraat en Oosteinde 3. Een afstand van 765 meter. De haagbeuk langs het fietspad wordt over een afstand van 470 meter weggehaald. In de plaats daarvan komt er tussen het water en het fietspad een staalmat hekwerk. Het fietspad zelf, nu 2,1 meter breed, wordt 40 centimeter breder gemaakt.

Er zijn al langer klachten over de slechte staat van het fietspad. Volgens het Hoogheemraadschap voldoen ook de oeverbescherming en de kadehoogte niet meer aan de normen. Wanneer de werken starten en hoe lang ze gaan duren is nog niet bekend gemaakt. Omdat het bestaande fietspad wordt opgebroken zal er ook een alternatieve fietsverbinding ingesteld moeten worden.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter