Nieuws
Problemen bij Veilig Thuis Haaglanden

De Inspectie gezondheidszorg en jeugd eist dat de top van Veilig Thuis (VT) Haaglanden, meld- en hulppunt voor kindermishandeling en huiselijk geweld, op korte termijn een verbeterplan voor de organisatie maakt. Dit naar aanleiding van klachten van het personeel.

De gemeente Leidschendam-Voorburg valt ook onder VT Haaglanden en betaalt ook mee aan het functioneren ervan. Vorig jaar kreeg VT Haaglanden 269 meldingen uit Leidschendam-Voorburg; men gaf 519 adviezen.

Het personeel schreef in juni een anonieme brief aan de Inspectie. Daarin stond dat VT Haaglanden geen eenduidige visie had, er onvoldoende duidelijkheid was over wie wat deed binnen de organisatie, de werkdruk te hoog was en de leiding onvoldoende zorg had voor de medewerkers.

De Inspectie bracht in juli een bezoek aan VT Haaglanden en sprak met medewerkers, directie en management.

VT Haaglanden werd in 2015 opgezet. De gemeente Den Haag is de ‘dragende’ gemeente. Sinds 2020 werkt de organisatie aan stabiliteit. Dit op basis van een ontwikkelplan: wat doet VT; wie doet wat binnen VT, strakkere procedures, vergroten van de eenheid binnen VT, meer zorg voor medewerkers.

De directie zegt gezien de toestand op de arbeidsmarkt grote moeite te hebben om het personeelsbestand op peil te brengen, de wachtlijsten terug te dringen en de werkdruk te verlagen.

VT Haaglanden werkt met een begroting van zo’n 19 miljoen euro. Leidschendam-Voorburg betaalt daar vijf procent van: ongeveer 1 miljoen euro. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter