Nieuws
Bouwplan voor 27 woningen in Stompwijk

Aan de Dr. van Noortstraat in Stompwijk moeten 27 woningen komen verdeeld over 19 ééngezinswoningen en acht sociale huurappartementen. Er komen 52 parkeerplaatsen bij. Het gaat om een project van Niersman bouw/ontwikkeling/vastgoed.

De panden worden in blokken verdeeld. Tussen de nummers 92 en 100 komen 24 woningen gespreid over vijf blokken. Vier woningen komen direct aan de straat, de rest op het achtererf. Bij nummer 122 komen drie woningen op het achtererf.

De woningen krijgen een eigen in/uitgang vanaf de Dr. van Noortstraat. Parkeren vindt ook op eigen terrein plaats.

De woningen worden 4,8 tot 5,4 meter breed, 9 meter diep. De blokken worden 9,3 meter hoog. Ze worden voorzien van een puntdak. Sommigen krijgen balkons. De sociale woningen zijn beneden- en etagewoningen.

Voor de bouw moeten de panden 98, 112 en 120 verdwijnen, net als de opstallen er achter. Uit onderzoek is al gebleken dat de bodem op een aantal plekken zodanig vervuild is, dat sanering nodig is. Het gaat dan om Dr. van Noortstraat 94, 94A, 98, 112 en 114. Er is bovendien nog een archeologisch onderzoek nodig.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter