Activiteiten
Ensemble Black Pencil in de Dorpskerk Leidschendam

Donderdagavond 27 oktober treedt vanaf 20.30 uur in de Dorpskerk Leidschendam een uitzonderlijke combinatie van altviool, fluit, panfluit, accordeon en slagwerk op. Ensemble Black Pencil heeft meer dan duizend jaar muziekgeschiedenis als speelveld. De mogelijkheden zijn eindeloos, net als de nieuwsgierigheid en fantasie van de vijf musici.

Stel u voor: op een kruispunt van Transsylvanische wegen legt een gretige liefhebber met brede muzikale interesse in de 17e eeuw een verzameling aan met wereldlijke liederen,  Hongaarse en Roemeense volksdansen en dansen in West-Europese stijl, instrumentale stukken uit de barok en kerkelijke muziek. Ook absolute meesterwerken van Claudio Monteverdi en Orlando Di Lasso. De muziek is overweldigend.

De ‘Codex Caioni’ was lang zoek. Het werd in de jaren ’80 teruggevonden in een muur, waar het in de Tweede Wereldoorlog als bescherming werd ingemetseld. Uit de 346 stukken heeft Black Pencil de allermooiste geselecteerd: een wonderlijke diversiteit van muziek.

​Er is geen pauze bij dit concert. De toegangsprijs is € 19,-  inclusief drankje na afloop. Kaarten zijn te bestellen via www.veurklassiek.nl  (foto: Joe Finch Photography)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter