Nieuws
VVD: Veilige stoepen na herstelwerkzaamheden

Er vinden steeds meer werkzaamheden plaats aan straten en stoepen. Denk alleen al aan laadpalen of de verdere aanleg glasvezel- en energienetwerk. Daarnaast vinden er ook altijd beheer- en onderhoudswerkzaamheden plaats. De VVD vindt dat prima, maar stelt wel één voorwaarde: bewoners moeten naast een goede communicatie vooraf altijd kunnen rekenen op een volledige, veilige en toegankelijke buitenruimte.  Helaas blijkt dit niet altijd het geval, aldus de liberalen.

Na verschillende signalen van bewoners en ondernemers afgelopen zomer heeft de VVD al vragen gesteld aan wethouder Marcel Belt over losliggende stoeptegels na werkzaamheden. Het niveau van oplevering bij herstel van bestratingswerkzaamheden baart de VVD zorgen. Gemeenteraadslid Louise Kortman: ,,Steeds vaker gebeurt het dat inwoners voor een onaangename verrassing komen te staan wanneer de straat wordt opgebroken zonder berichtgeving vooraf. Als kers op de taart wordt de stoep soms zelfs ook schots en scheef achtergelaten. Met alle onveilige gevolgen voor bewoners.”

,,Het is ons duidelijk geworden dat in veel gevallen de betreffende bedrijven verzuimen om tijdig te communiceren naar omwonenden over de duur en aard van de werkzaamheden. Bij gemeentelijke werkzaamheden is het wel gebruikelijk om ruim twee weken voor de werkzaamheden omwonenden op de hoogte te stellen.” De VVD  wil dat deze gemeentelijke afspraken eveneens gelden voor overige bedrijven die niet via de gemeente opdrachten uitvoeren.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter