Nieuws
Fietsenstalling bij Mall opgedoekt; vragen CDA

CDA-gemeenteraadslid Lieke Muller wil van B&W weten hoe het verder moet met de bereikbaarheid van de Mall nu daar een fietsenstalling werd opgedoekt. Dat terwijl B&W voortdurend claimen dat bezoekers van het winkelcentrum per fiets moeten komen als maatregel tegen de verkeerschaos die periodiek rondom de Mall ontstaat. Muller: ,,Afgelopen weekend was het weer bal bij de Mall. Mede dankzij de afsluiting van de A12 stond het verkeer in Leidschendam weer geheel vast.’’

Het gemeenteraadslid heeft B&W de volgende vragen gesteld:

= Is het college van B&W het met het CDA eens dat het goed gastheerschap van Leidschendam-Voorburg ook op goed gastschap van Westfield (Mall-eigenaar, red.) en haar bezoekers mag rekenen,

= Is het college het met het CDA eens dat het verbeteren van de bereikbaarheid van Leidschendam-Voorburg mede wordt bewerkstelligd door het aantrekkelijker te maken om de Mall te bezoeken met andere vervoersvormen dan een auto, zoals bijvoorbeeld een fiets of het OV? Is het college het met het CDA eens dat hierbij ook een grote rol voor Westfield Mall of the Netherlands is weggelegd,

= Op welke manier werkt Westfield Mall of the Netherlands zelf actief mee aan het aantrekkelijk maken van bezoek per fiets,

= Als we als gemeente op alle mogelijke manieren werken aan het verminderen van de verkeersdruk en -opstoppingen, en mensen willen motiveren vaker per fiets naar de Mall te gaan, waarom was afgelopen weekend dan de fietsenstalling bij de hoofdingang van de Mall tijdelijk opgedoekt om een of andere promotiebus neer te zetten? Welke afspraken heeft Westfield met de gemeente over het beschikbaar houden van fietsparkeergelegenheid? Welke afspraken zijn er met Westfield over het aanbieden van alternatieve ruimte om fietsen te stallen? Indien er geen heldere afspraken zijn, kan het college dan met Westfield om tafel om af te dwingen dat in het weekend minimaal een x aantal fietsenstallingen beschikbaar is,

= Wanneer gaat de wethouder met Westfield in gesprek over de bereikbaarheid van hun winkelcentrum alsmede hun rol in het bereikbaar maken van hun ruimte voor verschillende vervoerssoorten, van auto tot bakfiets, van tram tot e-bike? Kan dan ook worden besproken hoe Westfield zich actief/actiever gaat inzetten om hun bezoekers gebruik te laten maken van deze verschillende vervoerssoorten,

= Met oog op het toenemend aantal fietsendiefstallen, zijn er inmiddels al zwart op wit plannen voor een overdekte en bewaakte fietsenstalling bij de Mall? Wanneer gaat dit worden gerealiseerd? Zijn er inmiddels al plannen voor meerdere overdekte en bewaakte fietsenstallingen, bijvoorbeeld bij de druk bezochte supermarkten in plaats van enkel op de rustigste hoek van de Mall?

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter