Nieuws
GGD adviseert: Hoe verwarmt u uw huis?

Met de huidige gas- en energieprijzen kiezen meer mensen voor andere manieren om hun huis te verwarmen. Denk bijvoorbeeld aan een houtkachel, een petroleumkachel of het branden van kaarsen. Nadeel hiervan is wel dat daar verbrandingsproducten vrijkomen, zoals fijnstof en koolmonoxide. Als er niet genoeg verse lucht de kamer in komt (bijvoorbeeld omdat het raam of ventilatierooster dicht is), ontstaat er onderdruk. De stoffen gaan dan niet via de schoorsteen naar buiten, maar komen de kamer in. Zorg daarom altijd voor goede ventilatie!

U vindt meer informatie op deze website over:

Een alternatief gebruiken om uw huis te verwarmen of uw huis niet verwarmen is misschien goed voor de portemonnee, maar minder goed voor uw gezondheid. Wanneer het in huis kouder is dan 15 graden Celsius, kan het vocht in de woning neerslaan. Hierdoor kan er schimmel ontstaan en dat is ongezond. Het verwarmen van uw woning is daarom belangrijk om schimmelplekken te voorkomen. Lees alle tips over ventileren, vocht en schimmel op de website van GGD Leefomgeving.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter