Nieuws
Inzamelingsactie kosten ‘bouwstop’ Binckhorst goed op dreef

Een maand geleden is de ‘club van 250’ in Voorburg-West opgericht om geld in te zamelen voor de juridische stappen (bouwstop) tegen de woontoren aan het Maanplein 110 (NOVA) op de Binckhorst in Den Haag. Er is veel steun voor deze inzamelingsactie: binnen 2 weken is al bijna 70% van het doelbedrag opgehaald. Om voor het belang van de omwonenden op te komen was een gang naar de rechter noodzakelijk. De Raad van State buigt zich op dit moment over de vraag of de bouw van de 73 meter hoge woontoren aan het Maanplein moet worden stilgelegd. De Raad van State doet 25 oktober  uitspraak.

Doel van deze club is om via een crowdfundingsactie 250 donateurs te werven die ieder 25 euro of meer doneren. Met het opgehaalde geld worden de kosten van de juridische procedure betaald. De inzamelingsactie komt nu goed op dreef. De afgelopen 2 weken hebben meer dan 130 donateurs via gofundme.com/f/steun-de-volgende-stap-in-onze-juridische-strijd al bijna 70% van de benodigde 6655,- euro opgebracht.

Sinds 2019 vragen de buren van de Binckhorst aandacht voor hun belangen. Dit burgerinitiatief is van mening dat de leefbaarheid onder druk staat door het plan en de daadwerkelijke vergunningverlening van de gemeente Den Haag om ook de randen van de Binckhorst vol te zetten met (te) hoge woontorens. Zonder hierbij de omwonenden en andere stakeholders in co-creatie een stem te geven. De buren van de Binckhorst zijn voorstander van het bouwen van woningen op de Binckhorst, maar zij pleiten voor een geleidelijke overgang in bouwhoogte tussen Voorburg en Den Haag. Bouw vooral ‘hoog’ in het hart van de Binckhorst en niet aan de randen. Bouw voor de vele nieuwe bewoners ook de voorzieningen die in een wijk thuishoren (scholen, winkels en zorg) en versterk de ecologische groene zone rond de Broeksloot.

Wilt u meedoen met de club van 250? Doneer dan 25 euro of meer via: https://gofund.me/4af97b93 Kleinere bedragen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Of help ‘in natura’ door deze actie te delen in uw netwerk of op de buurt WhatsApp-groep.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter