Nieuws
Ingrepen bij leerlingenvervoer

Wethouder Jeffrey Keus wil opnieuw gaan kijken naar het leerlingvervoer. Niet alleen wil hij de verordening waarop dat vervoer is gebaseerd herzien, ook wil het kritisch gaan kijken naar de groep waarvoor het vervoer er nu is. Naast een grotere nadruk op zelfredzaamheid wil de bestuurder komen tot betere afspraken met ouders en de werkgevers van die ouders.

Dat heeft de bestuurder  gemeld in een beraad met gemeenteraadsleden. De gemeente heeft het vervoer sinds de zomer uitbesteed aan Noot. Het bedrijf bleek het vervoer echter niet aan te kunnen door een tekort aan personeel. Leerlingen werden niet, of veel te laat opgehaald, ook door telkens andere mensen.

Keus stelde dat de gemeente ‘verrast’ was door het feit dat Noot niet kon leveren. Over de problemen communiceerde het bedrijf ook slecht. ‘Ze hebben het erop aan laten komen’, aldus de wethouder.

Na een indringend gesprek wist Noot de stiptheid tot 98 procent op te voeren, mede door de komst van nieuwe chauffeurs. Die zijn echter veelal niet bekend met de doelgroep: kinderen die niet zelfstandig naar school/huis kunnen wegens ziekte, een handicap en/of gedragsproblemen.

Keus noemde het hele systeem ‘hartstikke kwetsbaar’. Tegelijkertijd stelde hij dat Noot ‘gewoon moet leveren’. In sancties tegen de onderneming zei de wethouder niets te zien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter