Nieuws
Scholieren maken poster voor de vrede

Sinds de scholen na de zomer weer zijn begonnen ‘zwoegen’ de leerlingen van groep 8 op bijna alle basisscholen in Voorburg op hun Vredesposter. De internationale tekenwedstrijd om de poster te maken die het beste het thema van dit jaar – ‘Leid met je Hart’ – uitdrukt, wordt jaarlijks georganiseerd door de Lionsclubs Voorburg en Voorburg Prinses Marianne onder auspiciën van Lions Clubs International.

Vakkundige jury’s beoordelen de posters op drie criteria: uitbeelding van het thema, posterwaardigheid en gebruikte techniek. Belangrijk daarbij is om geen letters en cijfers te gebruiken. De drie mooiste tekeningen in elke groep krijgen een prijs en de twee beste tekenaars zien hun poster in de herfstvakantie geëxposeerd in De Bibliotheek aan de Vliet, Koningin Julianalaan 257 te Voorburg vanaf 22 oktober tot de finale op vrijdag 11 november.

In de bibliotheek kan iedereen stemmen op een favoriete poster, want bij de finale wordt naast de door een deskundige jury toegekende juryprijs ook een publieksprijs voor de tekening met de meeste stemmen uitgereikt door wethouder Jeffrey Keus. Beide winnaars krijgen een mooi cadeau en eeuwige roem.

Stemmen kan vanaf 22 oktober ook via de website: www.voorburg.lions.nl/stembiljet-vredesposterwedstrijd-2022

Daarmee is de wedstrijd nog niet voorbij, want de Voorburgse winnaars strijden eerst nog  om de mooiste poster van hun Lionsdistrict. Er zijn 6 districten in Nederland en vervolgens wordt uit die 6 de mooiste poster van Nederland gekozen. Wie die heeft getekend weten we eind december. En nog is het dan niet over, want het betreft een internationale wedstrijd. Alle deelnemende landen sturen hun beste poster naar het Lions-hoofdkwartier in de USA waar uiteindelijk de mooiste van de wereld wordt gekozen. De hoofdprijs is een reis naar het VN-hoofdkwartier in New York met 2 begeleiders en een geldbedrag van $ 5000,-. De 23 opvolgende prijzen bedragen $ 500,-.

In Voorburg doen dit jaar 7 scholen mee: Nieuw Vreugd en Rust, St. Maartens, De Vijverhof, De Driemaster, Groen van Prinsterer, Casimir en Lusthof. In totaal 12 groepen met meer dan 350 leerlingen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter