Nieuws
Zwaar bouwverkeer door nauwe straten Leidschendam

Bewoners van de Jagersstraat en de Venestraat in Leidschendam krijgen te maken met zwaar bouwverkeer. Het gaat om wagens die sloopafval en grond afvoeren. Dit in verband met de sloop van opstallen achter Leidsekade 6-10A. Ter plekke moet een parkeerterrein komen en een flatgebouw met vijftien appartementen. De Jagers- en Venestraat zijn smal. Beide kennen éénrichtingverkeer.

Het bouwverkeer kan niet via de Tol en het Toevluchtspad omdat daar nog geen in- en uitgang is naar het terrein. Bovendien zit er aan de Tol een school en daar wil de gemeente het bouwverkeer niet hebben, zo bleek tijdens een vergadering van een commissie uit de gemeenteraad. De gemeenteraad geeft overigens een verklaring van geen bedenkingen af voor het bouwplan, dat formeel in strijd is met het bestemmingsplan. Kritiek was er wel op het feit dat er geen sociale woningen worden gerealiseerd. De ontwikkelaar heeft die plicht afgekocht.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter