Nieuws
Resultaten Dromenlab Julianabaan
Bewoners, winkeliers en bezoekers deelden van 27 augustus tot en met 13 september  hun toekomstbeelden en dromen over winkelcentrum De Julianabaan in Voorburg. Dit kon via een online enquête, de website, facebook, een Droomkaart of het fysieke Dromenlab op 10 september  op De Julianabaan.
In totaal zijn er 617 dromen verzameld: 289 mensen vulden de enquête in, 38 mensen deelden hun droom via de website, ongeveer 140 mensen bezochten het DromenLab. De overige mensen deelden hun droom via een Droomkaart of facebook. De opgehaalde informatie worden meegenomen in het uitwerken van scenario’s voor De Julianabaan. Er zal in de scenario’s veel aandacht worden gegeven aan groen, ondergronds parkeren en een cultuurgebouw als ontmoetingsplaats.

Inwoners gingen in gesprek met medewerkers van het Dromenlab over hun dromen en ideeën door 5 vragen op een creatieve manier te beantwoorden. Hieronder een samenvatting per vraag

 • Wat is uw droom voor De Julianabaan?
  Inwoners droomden het meest over een groene leefomgeving met meer horeca en terrassen, het winkelaanbod en de inrichting van het winkelcentrum, parkeeroplossingen en verkeersveiligheid en mogelijke voorzieningen.
 • Wat vindt u van De Julianabaan?
  De meeste waarde wordt gehecht aan het dorpse karakter van De Julianabaan. Men stoort zich het meest aan het gebrek aan orde en een goede sfeer, het rommelig beeld en verkeershinder. Veel inwoners zien graag meer groen in ruil voor parkeren en dat de buitenruimte opgeknapt wordt.
 • Kansen voor de herontwikkeling van het gebied?
  Het parkeren in het gebied beter organiseren waardoor de pleinen beter benut worden met meer sfeer en functies. Door betere ‘verbindingen’ te maken kan het centrumgebied worden vergroot waardoor er meer ruimte ontstaat voor nieuwe gevarieerde functies.
 • Wat vindt u belangrijk voor de toekomst?
  Inwoners vinden vooral de kwaliteit van de openbare ruimte belangrijk, ze hebben ondergronds of verder weg parkeren hiervoor over. Heldere bewegwijzering, paden en comfort hiernaartoe is wel een voorwaarde. Dat het daarmee ook wat drukker wordt ziet men niet direct als een probleem.
 • Ideeën voor het cultuurgebouw?
  Als het een open (zowel tijden als ruimtelijk) en levendige ontmoetingsplek is met activiteiten voor jong en oud, bijvoorbeeld horeca, filmhuis, sportfaciliteiten, arcade- of legoclub.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter