Nieuws
Subsidie Groene gezonde schoolpleinen
Ruim 100 bestuurders, beleidsadviseurs, schooldirecteuren en leerkrachten spraken op de Schoolpleinentop met elkaar over het belang van groenblauwe schoolpleinen. De uitgesproken ambitie is om voor 2030 de pleinen van 575 Zuid-Hollandse scholen te vergroenen. Dat is de helft van alle Zuid-Hollandse basisscholen. Groenblauwe schoolpleinen zijn van belang voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. De provincie Zuid-Holland maakte op de top bekend €600.000 subsidie beschikbaar te stellen voor minimaal 8 groene gezonde schoolpleinen in versteende wijken.

Een groenblauw schoolplein is een ideale uitdagende speelplek voor kinderen, een prachtig ‘lokaal’ voor buitenlessen en een mooie groene ontmoetingsplek voor de buurt. Een plek om de hoek die kinderen weer met de natuur verbindt, waar kinderen creatiever en gezonder spelen én beter kunnen leren. En dat niet alleen. Een groen schoolplein is op hete dagen een stuk koeler, vangt meer water op en is goed voor de biodiversiteit.

Meindert Stolk, gedeputeerde Zuid-Holland: ,,Elk kind verdient een groene speel- en leerplek. Daar zetten wij ons als provincie graag voor in. Meer dan 300.000 Zuid-Hollandse kinderen spelen en leren op de schoolpleinen. Door ze te vergoenen bieden we direct een fijnere en gezondere plek om op te groeien en leren ze ook meer over de natuur.”  (foto provincie ZH)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter