Nieuws
Yung-Ching zoekt gastgezin
Afgelopen augustus is Yung-Ching haar high school avontuur gestart in Nederland. Het High School Holland programma van Travel Active biedt al jaren uitwisselingsstudenten de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur en tradities door bij een Nederlands gastgezin te wonen en naar de middelbare school te gaan. Yunh-Ching werd een aantal weken geleden opgevangen in een liefdevol gezin in het gastvrije Den Haag. 

De vrolijke Yung-Ching volgt momenteel lessen aan een middelbare school en begint haar nieuwe Nederlandse leven op te bouwen. Helaas is het voor de familie, tot hun grote spijt, nu niet meer mogelijk om haar te hosten. Daarom zoekt men met spoed een hartelijk, gastvrij gezin in de omgeving van Den Haag in welke samenstelling dan ook. Gaat u dit avontuur aan door Yung-Ching in uw gezin op te nemen?   

Yung-Ching is een 15-jarige meid uit Taiwan en wordt door haar familie Jessica genoemd. Ze is sociaal en zelfstandig. Ze houdt van lezen in het Engels en Chinees, zo is ze dol op de serie van Percy Jackson. In de toekomst ziet ze zichzelf zeker in een internationaal bedrijf werken, maar nu eerst wil ze volop genieten van haar Nederlandse avontuur. ,,Ik ben nieuwsgierig naar de taal en cultuur in Nederland en zou hier graag meer over willen leren.”

Jong of wat ouder, een gezin met kinderen, of zonder kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.  Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coördinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coördinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.  

Bent u nieuwsgierig geworden naar Yung-Ching of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, of bezoek de website

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter