Nieuws
Lucht meten in Stompwijk

LV2, een groep inwoners van de gemeente die actief is met het meten van de luchtkwaliteit, zoekt mensen in Stompwijk om dat ook daar te gaan doen. De activiteiten van LV2 behelzen het meten met (goedkope) sensoren, het analyseren en het rapporteren van de resultaten, het opbouwen van kennis, gesprekken voeren met beleidsmakers. In de gemeente staan nu zo’n 50 metertje, alleen geen in Stompwijk. De meters bestaan uit een klein kastje, waarin de sensor zit, en een module om contact te maken met internet. Het kastje wordt gevoed door een laag voltage voeding. Het transformatortje moet binnen staan, en er moet dus een draad naar buiten worden gevoerd. Het meetkastje moet op zo’n twee meter hoogte worden opgehangen op een plek met voldoende ventilatie. LV2 helpt bij het uitzoeken van een geschikte plaats en bij het ophangen. Als u zo’n metertje bij u aan het huis of op het balkon wilt hebben stuur dan een e-mail naar lv2@kpnmail.nl, met uw contactgegevens en adres. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter