Nieuws
Oppimp Atelier geeft garderobes een tweede leven

Feest voor het Postcode Loterij Buurtfonds. Het fonds waar buurtprojecten een financiële bijdrage kunnen aanvragen voor verrijking van hun buurt bestaat op 20 oktober twee jaar. In deze twee jaar zijn inmiddels al 1183 projecten gerealiseerd waar bewoners elkaar ontmoeten. Eén van die projecten is het Oppimp Atelier, waar buurtbewoners kennismaken met sustainable fashion én zelf creatief aan de slag kunnen door het pimpen van eigen kleding onder begeleiding van lokale kunstenaars.

Het Oppimp Atelier is een tijdelijke expositie en workshopruimte in één. Gevestigd in een oud horecapand in de Haagse wijk Mariahoeve. ,,Alle leeftijden en culturen zitten in de workshops door elkaar heen. Van Hagenezen tot expats tot mensen uit het asielzoekerscentrum. Niet iedereen heeft kleding bij zich, dus hebben we ook een samenwerking met de kringloop. Aan het einde van de middag gaat iedereen met een cadeautje naar huis. Iets waar ze blij mee zijn en waar ze echt iets aan hebben”, vertelt initiatiefneemster Carola.

Veel bewoners hebben ideeën over hoe zij hun buurt nog mooier kunnen maken. Het Postcode Loterij Buurtfonds helpt deze buurtprojecten snel te realiseren en nodigt buurtbewoners door heel Nederland uit om in actie te komen. De aanvraagprocedure is snel en laagdrempelig. Via een maatschappelijke organisatie kan een bijdrage tussen de €500,- en €5.000,- worden aangevraagd. Binnen vier tot zes weken staat het geld op de rekening.

Het Postcode Loterij Buurtfonds ondersteunde in twee jaar tijd 1183 buurtprojecten. Van noordelijke provincies en de Randsteden tot het zuidelijkste puntje van Nederland. Een overzicht van alle buurtprojecten is hier te vinden: https://www.postcodeloterijbuurtfonds.nl/buurtprojecten

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter