Nieuws
Omwonenden hekelen gemeente

Omwonenden van het kantoorpand Van Ruysdaellaan 41-69 in Leidschendam zijn niet te spreken over de houding van de gemeente bij de plannen tot sloop/nieuwbouw. Volgens hen is het de gemeente die de nieuwbouw hoger en massaler wil laten uitvallen. Dat terwijl er door omwonenden al een deal was met ontwikkelaar Waterland Real Estate.

Omwonenden en ontwikkelaar wilden de hoogte van de nieuwbouw beperken tot zes bouwlagen; gelijk aan de top van de bomen rondom het terrein. De gemeente wil echter dat er op de begane grond bedrijfsruimten komen waardoor het geheel zeven etages hoog zou worden.

In de nieuwbouw zouden 150 tot 170 woningen moeten komen waarvan 30 procent in de sociale sector. De omwonenden zijn ook bevreesd voor het effect van de bouwplannen voor het verkeersaanbod in de omgeving. Daarbij wordt erop gewezen dat er rond de nabijgelegen Mall nu al vaak sprake is van verkeerschaos. Dat probleem zal met de komst van nieuwe bewoners aan de Van Ruysdaellaan alleen maar toenemen, aldus omwonenden.

De gemeenteraad ging in maart 2021 akkoord met het zogenoemde ruimtelijke kader voor de sloop/nieuwbouw. De gemeente had echter geen ambtelijke capaciteit om verder aan het plan te werken. Dat zou dit jaar wel weer gaan gebeuren doch tot nu toe is daar geen enkel signaal van. De omwonenden wachten ook nog steeds op een afspraak met verantwoordelijk wethouder Bianca Bremer. (illustratie Waterland Real Estate)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter