Nieuws
Ongedierte is zaak van de Mall

De directie van de Mall is zelf verantwoordelijk voor de bestrijding van ongedierte in het winkelcentrum. De gemeente heeft daar geen rol in. Hoe de Mall het ongedierte tegen gaat, weet de gemeente niet. Wel is het zo dat het gaat om een zelfstandig probleem. Er is geen relatie met ongedierte in de wijken rondom de Mall.

Dat stelt wethouder Marcel Belt in antwoorden op vragen van CDA-gemeenteraadslid Ron van Duffelen. Eerder dit jaar ging de Jumbo in de Mall dicht vanwege ongedierte. Ook werd er bij een Grieks restaurant in de Mall een rat in een bak sla ontdekt.

‘Het college van mening is van mening dat de verantwoordelijkheid voor ongediertebestrijding bij Westfield Mall of the Netherlands ligt. In de gemeente is elke ondernemer zelf verantwoordelijk voor het bestrijden van plaagdieren binnen de eigen gebouwen en op het eigen terrein’, aldus Belt. ‘De gemeente heeft geen inzicht in de wijze waarop Westfield Mall of the Netherlands plaagdieroverlast probeert te voorkomen. Het controlerend orgaan is de NVWA (Nederlandse voedsel- en warenautoriteit), hieraan legt Westfield Mall of the Netherlands verantwoording af. De gemeente heeft hierin geen rol’.

‘Het gedrag van haar inwoners probeert de gemeente te beïnvloeden door communicatie. Zo hebben er berichten gestaan in de Gemeenterubriek, de gemeentelijke website, social media, de digitale nieuwsbrief en wordt er voorlichting op scholen gegeven. Deze berichtgeving moet inwoners bewustmaken van de gevaren die kleven aan voedsel in de openbare ruimte in relatie met plaagdieren. Er vindt door de gemeente geen aparte campagne in The Mall plaats’.

‘De gemeente ziet geen relatie tussen de overlast van plaagdieren in Westfield Mall of the Netherlands en de ervaren overlast van plaagdieren in de omliggende wijken. De overlast van plaagdieren in Westfield Mall of the Netherlands is een op zichzelf staand probleem’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter