Nieuws
Eerste bijenburcht bij Duivenvoorde Leidschendam
Bewoners van het seniorencomplex Duivenvoorde, Duivenvoorde 262 Leidschendam zijn, zo meldt Stadsbeheer, de gelukkigen. De eerste bijenburcht binnen onze gemeente staat bij hen in de straat.
Een bijenburcht is een bijenhotel maar dan ondergronds. Ongeveer 80% van onze inheemse bijen nestelt in de grond. Ze gebruiken open plekjes in de begroeiing. Daarom is deze bijenburcht een goede manier om bij te dragen aan het leefgebied van de wilde bij en natuurlijk allerlei andere insecten die ook uitgenodigd worden om deze burcht te bevolken. De nabij gelegen paddenpoel heeft gelijk het nodige onderhoud gekregen. Stadsbeheer is nog niet klaar op deze locatie want na de burcht wordt de komende tijd het restaurant gerealiseerd.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter