Activiteiten
Groot Sinterklaasfeest in Leidschendam en Voorburg

De intocht in van Sinterklaas in Leidschendam en Voorburg is op zaterdag 12 november. De stoomboot met Sinterklaas en zijn pieten wordt rond 10:30 uur verwacht in de Sluis van Leidschendam. Het Pietenorkest is de Sint vooruit gereisd en is vanaf 10:15 uur al aan het spelen. De boot komt uit de richting van Voorburg en legt aan in de Sluis.

Nadat de Sint is uitgestapt in de Sluis, wandelt hij via het Damplein richting de Damlaan. Op de Damlaan staat ter hoogte van het voormalig postkantoor een groot podium waar vanaf ongeveer 11:00 uur Lakeipiet begint met een meezingfestijn. De Sint wordt rond 11:30 uur verwacht op het grote podium waar hij officieel wordt verwelkomd door de (loco) burgemeester. Uiteraard worden er voor de
Sint liedjes gezongen. Rond 12:10 uur vertrekt de Sint naar zijn boot om zijn reis voort te zetten richting de Huygenshaven in Voorburg, nabij de Kerkbrug.

Verwelkomd door een pietenorkest, zet Sinterklaas ook voet aan wal in Voorburg. De pieten spelen vanaf 12.45 uur bij de Huygenshaven in afwachting van de stoomboot van Sinterklaas. Die meert rond 13.00 uur aan in de haven, nabij de Kerkbrug.

Voordat de sint ruim de tijd neemt om de kinderen langs de dranghekken gedag te zeggen, wordt hij verwelkomd door de (loco)burgemeester. Daarna wandelt het gezelschap door de Kerkstraat naar de Herenstraat. Op het podium in de Herenstraat bouwen intussen vanaf 13.30 uur Lakeipiet en zijn collega’s een feestje. Sinterklaas wordt er om 14.30 uur nogmaals officieel welkom geheten in Leidschendam-Voorburg door de (loco)burgemeester.

Met inmiddels opgewarmde stembanden kunnen de kinderen in het publiek laten horen hoe goed zij de sinterklaasliedjes dit jaar weer hebben geoefend. Daarna maken Sinterklaas en zijn gevolg een rondwandeling door het Huygenskwartier. Rond 15.15 uur vertrekt de goedheiligman naar zijn logeeradres. (foto Ap de Heus)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter