Activiteiten
Een feest van verbeelding in ArtiBrak

De nieuwe expositie in galerie ArtiBrak is een feest van verbeelding. Hoe verschillend het werk van de vier kunstenaars ook is, ze prikkelen alle vier zeker de verbeelding van de toeschouwer.  De expositie in de galerie aan de Herenstraat in Voorburg wordt geopend op zaterdag 5 november om 15.00 uur.

Voor Arthur Bernard is dat ook nadrukkelijk de bedoeling; hij wil dat zijn schilderijen ons uitdagen om anders naar de dingen te kijken. Door kennismaking met Japanse filosofie ontdekte hij de schoonheid van de imperfectie van het dagelijks leven te zien. Naast zelfontdekking is kunst voor hem ook een vorm van communicatie.

In de 3D objecten van Joke van der Wiel herken je wel de vogels, planten, huisjes en andere vormen uit de buitenwereld, waaruit zij haar inspiratie haalt. Maar vervolgens heeft ze daar zo’n fantasievolle uitdrukking aan gegeven door midden van papier, epoxy, hout of metaal, dat ze de toeschouwer ermee verrast.

Philip Vencken is architect, maar heeft zich daarnaast ontwikkeld als schilder. In zijn werk met olieverf en gemengde techniek onderzoekt hij harmonie, balans en kleur; met de vrije dynamiek van zijn schilderen voedde hij ook zijn creativiteit als architect. Zijn werk is veelal kleurrijk en abstract.

Bij een oppervlakkige blik denk je dat de houten constructies van Frits van Tol abstracte objecten zijn, maar bij nadere beschouwing herken je bijvoorbeeld de elegante houding van een balletdanser die hij uitbeeldt. In zijn beelden van hout, steen of brons is hij steeds op zoek naar interessante poses en wil hij de dynamiek daarvan weergeven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter