Nieuws
Gemeente verhuurt 34 panden

De gemeente verhuurt 34 panden die men in eigendom heeft. Daarvan worden er tien gehuurd door sport-, wijk- en tuinverenigingen. Dat heeft wethouder Philip van Veller D66-gemeenteraadslid Wouter Jorissen laten weten in antwoorden op vragen. In totaal heeft de gemeente 70 panden. Op de vraag van Jorissen met welk percentage de huren per 1 januari stijgen heeft de wethouder nog geen antwoord. Eerst moet de index van consumentenprijzen bekend zijn. De huren gaan voor alle panden met een gelijk percentage omhoog. Van Veller zegt Jorissens suggestie de loonindex te hanteren voor de huurverhoging af te wijzen. Die geldt alleen bij verhuur van woningen in de vrije sector, en die heeft de gemeente niet in de aanbieding. Wat de verhuur van de 34 panden oplevert, laat de wethouder in het midden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter