Nieuws
Bij Bosshardt opent; huiskamer voor de buurt

Donderdag 3 november vindt de opening plaats van het Diaconaal Centrum Bij Bosshardt (DCBB) in de Koningkerk te Voorburg, Bruinings Ingenhoeslaan 4; een huiskamer voor en door de buurt. Het is een gezamenlijk initiatief van het Leger des Heils en de Protestantse gemeente in Voorburg.

Het DCBB is een plek waar de bezoeker thuiskomt, aldus de initiatiefnemers. Waar mensen zich thuis voelen, erbij horen en gezien worden, samen optrekken en omzien naar elkaar waardoor het sociale netwerk uitgebreid wordt, de buurt wordt versterkt en mensen uit een sociaal isolement (‘eenzaamheid’) gehaald worden of zo’n situatie wordt voorkomen.

In een Bij Bosshardt kunnen mensen terecht voor een kop koffie, een maaltijd, een goed gesprek, samen een spelletje doen, zingevingsvragen, deelname aan een project (bijvoorbeeld brei- of zangclub) en tweedehands kleding. De activiteiten worden mede door bezoekers zelf georganiseerd.

Het Diaconaal Centrum is in de opstartfase op woensdag en donderdag geopend van 10-16 uur. Op termijn is uitbreiding van de openingstijden mogelijk. De dagelijkse leiding is in handen van coördinator Jan Baronner (jan.baronner@legerdesheils.nl)Hij wordt ondersteund door een team van vrijwilligers.

De opening vindt plaats in aanwezigheid van burgemeester Jules Bijl. Hij zal de officiële openingshandeling verrichten. Andere sprekers zijn Jan Hendriks van de Diaconie en Dennis Maliepaard van het Leger des Heils. Het programma duurt van 14:30-15:30 uur waarna een receptie plaatsvindt. De Haagse liedjeszanger Martijn Breeman zorgt voor een muzikaal intermezzo. Tijdens de receptie speelt een draaiorgel afhankelijk van het weer  in de tuin van de kerk of op het kerkplein.

Het DCBB is een gezamenlijk initiatief van Leger des Heils en Diaconie Protestantse Gemeente Voorburg. Door deze samenwerking bundelen Kerk en Leger des Heils hun krachten. De Koningkerk heeft een traditie in Kerk en Buurtwerk van meer dan 30 jaar en het Leger des Heils heeft sinds 2022 het project Geloven in de Buurt. Maar daarvoor waren er al Bij Bosshardts, inmiddels meer dan 130. De Bij Bosshardts zijn genoemd naar de legendarische Majoor Bosshardt, oprichter van het Goodwillwerk van het Leger des Heils. Haar lijfspreuk was: ‘God dienen is mensen dienen en mensen dienen is God dienen’.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter