Nieuws
Het Havennest is aangekomen

Na 4,5 jaar wachten is het ‘Havennest’ in de Passantenhaven Leidschendam aangekomen. Het kunstwerk van Albert Dedden en Paul Keizer, ook bekend als Space Cowboys, is gemonteerd bij de nieuwe brug over de haven die Bolder en Plaspoelkade verbindt.

‘Havennest’ bestaat uit een miniatuur zeilschip vormgegeven als een boom met takken en twijgen. Het ontwerp werd in april 2018 uitgekozen. De boom groeit als het ware uit het water. De takken en twijgen vormen samen een zeilbootje. Op de mast een wimpel als teken van de Plaspoelhaven als thuishaven. Het geheel is 7,3 meter hoog en uit brons gemaakt. Voorbijgangers het vanaf de brug aanraken en de vogeltjes op de stam ‘aaien’.

Het werk is betaald door VOF Leidschendam-Centrum: gemeente en de bouwers Schouten&De Jong projectontwikkeling/ BPD. Het geheel zou al in september worden onthuld. Nu gebeurt dat aanstaande woensdag om 16.00 uur door wethouder Bianca Bremer. Zij zal het werk ‘dopen’.

Volgens de gemeente verwijst de boom naar de oorspronkelijke vegetatie in de omgeving. Het bootje is een Kolibriescheepje, die nog in Stompwijk worden gemaakt, en is een indirecte verwijzing naar de Van Ravesteyn-werf die hier ooit was gevestigd. Daarnaast stelt het Havennest ook een nestje voor zoals watervogels dat op het water maken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter