Activiteiten
Cursus Digisterker voor statushouders

De cursus ‘Werken met de e-overheid’ is, naast het Allemaal Digitaal aanbod, ook georganiseerd voor statushouders (asielzoekers die mogen blijven). In deze aangepaste versie van de cursus hebben statushouders de gelegenheid gekregen om te veilig te leren werken met hun DigiD en de diensten van de digitale overheid. Daarbij is gebruik gemaakt van het cursusaanbod Digisterker. Deze cursus heeft gezorgd voor een stukje zelfredzaamheid op het gebied van digitale en taalvaardigheden.

Er is een groep van 9 vrouwen gestart, met allerlei verschillende achtergronden. 7 mensen hebben de cursus ook afgerond. Doordat de cursus werd aangeboden in eigen tempo en ondersteund door taal-apps, bleek de cursus erg laagdrempelig en toegankelijk te zijn.

De cursisten hebben een Digisterker-certificaat ontvangen en waren na afloop trots op deze prestatie. Om het gezellig af te sluiten nam iedereen een zelfgemaakt gerecht mee vanuit de eigen cultuur. Hierdoor ontstond er een mengelmoes van onder andere de Marokkaanse, Syrische, Chinese en Colombiaanse cultuur.

De enthousiaste deelnemers  hebben ervoor gezorgd dat de aanmeldingen voor de volgende cursus al binnenstromen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter