Nieuws
Bouwplan Damlaan Leidschendam

Op de plek van het voormalige postkantoor, de nummercentrale en het oude bankgebouw moeten 55 nieuwe woningen komen. Het gaat om het stuk tussen de adressen Damlaan 36 en 44. Het is een ontwikkeling van Schouten&De Jong projectontwikkeling/BPD.

De nieuwbouw krijgt vier bouwlagen. Er komen 7 éénkamerwoningen (Damlaan), 26 twee kamer woningen (Damlaan en aan de bestaande doorsteek naar de Rijnlandstraat), 12 drie kamer woningen (Damlaan), 5 woon-werk woningen (Damlaan) en vier ééngezinswoningen (Rijnlandstraat).

Bij de woningen komen 74 parkeerplaatsen. Die zijn bereikbaar vanaf de Rijnlandstraat. In een parkeerkelder komen er 36, op het binnenterrein van de nieuwbouw 22 en onder de daktuinen die een aantal woningen krijgen, 14.

De procedures ruimtelijke ordening voor de realisatie van de plannen starten in 2023. Over de verdere sloop/nieuwbouw is nog niets bekend.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter