Nieuws
Geld voor extra ambtenaren niet besteed

B&W zijn er niet in geslaagd 3 miljoen euro die de gemeenteraad met ingang van 2021 beschikbaar stelde voor het aantrekken van meer ambtenaren, te besteden. ‘Naar verwachting’ gaat dat eind 2023 wel lukken. Dat heeft wethouder Philip van Veller (financiën) de gemeenteraad bericht. Het geld was destijds bedoeld om personele knelpunten bij de gemeente op te lossen. Door een tekort aan ambtenaren konden taken niet worden uitgevoerd of moesten zij getemporiseerd worden. Volgens Van Veller werd de besteding gefrustreerd door de coronacrisis, de opvang van Oekraïnse vluchtelingen en activiteiten rond de aanpak van de energiearmoede. De 3 miljoen was bedoeld om een strategisch adviseur regionale samenwerking aan te trekken, de directiestructuur te versterken, meer ambtenaren op woningbouw te zetten en de uitvoering van sociaal beleid te verbeteren. De 3 miljoen was bedoeld voor de jaren 2021-2024.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter