Activiteiten
Veel activiteiten bij de bibliotheek tijdens Nederland Leest

De Bibliotheek aan de Vliet organiseert de hele maand november verschillende activiteiten rondom de campagne Nederland Leest. Activiteiten waarbij leden en bezoekers elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over het thema. Voor bezoekers in Voorburg en Leidschendam is er weer een gratis Nederland Leest boek, dit jaar geschreven voor Yvonne Keuls, af te halen tussen 1 en 30 november. Dit jaar is het thema van Nederland Leest ‘Oud worden, jong blijven’.

Het thema Oud worden, jong blijven wordt tijdens activiteiten uitgebreid behandeld in de vestigingen van de Bibliotheek aan de Vliet. Enkele activiteiten zijn tegen betaling, andere activiteiten zijn gratis.

Op zaterdag 6 november is Yvonne Keuls te gast, waar zij haar toneelbewerking van ‘Mevrouw mijn moeder’ voordraagt in de Bibliotheek in Rijswijk. Een met humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarbij generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is.

Op zaterdag 19 november van 13:00 tot 15:00 uur is er in bibliotheek in Voorburg de Literaire Bingoshow. Met behulp van een klassieke bingomolen én de nodige hoeveelheid improvisatietheater wordt jouw kennis van boeken en schrijvers getest. Een speelse variant op de welbekende bingo, inclusief rijk gevulde prijzentafel.

Op zaterdag 26 november van 14:00 tot 15:00 uur kunnen mensen met een leesbeperking, zoals slechtziend of dyslexie, samen een oplossing vinden tijdens deze middag.

Op zaterdag 26 november wordt de film ‘My Salinger Year gedraaid in Filmhuis Rijswijk. Voorafgaand aan de film kun je mee doen aan de workshop Autobiografisch Schrijven. In deze workshop halen we herinneringen op aan vroeger en schrijf je deze op papier onder begeleiding van onderzoeker en beleidsmaker Nynke Feenstra. De workshop is van 13:00 tot 13:45 uur en de film van 14:00 tot 16:00 uur.
Daarnaast krijgen leden en bezoekers tijdens Nederland Leest het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls cadeau (OP=OP). Met dit boek richtte de schrijver een liefdevol monument op voor haar ouder wordende moeder. Deze ontroerende roman is een prachtig gesprek tussen moeder en dochter, over een bijzonder verleden en vitaal ouder worden. Lees en praat mee over dit boek in de bibliotheek.

Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekaandevliet.nl/nederlandleest

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter