Nieuws
Gratis fietslampjes voor scholieren

Het is nu wintertijd en langer donker. Dus is het extra belangrijk om als fietser goed zichtbaar te zijn voor het andere verkeer. De gemeente en politie doen daarom mee aan de campagne ‘AAN’ in het donker’. Maandagochtend deelden burgemeester Jules Bijl, wethouder Jeffrey Keus en de politie fietslampjes uit aan leerlingen van basisschool De Driemaster in Voorburg. Ook werden de fietslampen gecontroleerd.

Jules Bijl: ,,Veel scholieren hebben niet door dat ze bijna niet te zien zijn in het donker. Zeker ’s morgens vroeg als mensen met beslagen ramen in de auto op pad gaan is dat levensgevaarlijk. Daarom doen we mee aan de actie.” Jeffrey Keus: ,,Iedereen moet zelf zorgen dat hij of zij goed zichtbaar is in het verkeer. Op de fiets doe je dat met goede fietsverlichting. De gemeente zorgt ervoor dat er goede straatverlichting is, er veilige voet- en fietspaden zijn en er op schoolroutes en in de buurt van scholen oversteekpunten zijn.” (foto Michel Groen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter