Nieuws
Herhaalprik zonder afspraak op vijf locaties
GGD Haaglanden start met prikken zonder afspraak voor de herhaalprik tegen corona. Vanaf vandaag kunnen alle inwoners van twaalf jaar en ouder hiervoor terecht op één van de volgende vijf locaties vanaf 13.00 uur:

Dagelijks vanaf 13.00 uur:

  • Den Haag, Sportlaan 600, Voormalig Rode Kruis Ziekenhuis,
  • Delft, Mozartlaan 664, voetbalvereniging Delfia,
  • Zoetermeer, Boerhaavelaan 33, Boerhaave gebouw,
  • ’s-Gravenzande, Koningin Julianaweg 61, Zalencentrum de Brug.

Van woensdag tot en met zondag vanaf 13.00 uur:

  • Rijswijk, Waldhoornplein 1, Marimbahal.

De GGD start de vrije inloop op deze locaties, vanaf 13.00 uur, omdat hier nog capaciteit over is en ze zoveel mogelijk mensen de kans willen geven snel een prik te halen. Het kan drukker zijn dan verwacht. Het is mogelijk dat u even moet wachten of doorverwezen wordt als u geen afspraak hebt. Maakt u liever een afspraak? Dat kan, ga naar planjeprik.nl of bel 0800 – 7070.

Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter een opleving van het coronavirus kan worden afgeremd. Mensen met een hoger medisch risico en zorgmedewerkers met patiënten- en/of cliëntencontact zijn als eerste persoonlijk uitgenodigd voor de herhaalprik. Aansluitend kan nu iedereen vanaf 12 jaar een herhaalprik halen. Wachten op een uitnodigingsbrief is niet nodig.

De herhaalprik zorgt ervoor dat minder mensen ernstig ziek worden. Dit helpt bij het zoveel mogelijk openhouden van de samenleving en om te voorkomen dat de zorg het te druk krijgt. De herhaalprik kan vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting gegeven worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter