Nieuws
In memoriam Arnold Dirksen, STER-videotheek Herenstraat

‘Het is waar, de vriendelijke aardige ondernemer van STER Videotheek, Arnold Dirksen is overleden.

Voor velen komt dit bericht vrij plotseling. En dat maakt het ook zo onwerkelijk, opeens is hij er niet meer. Na een kort ziekbed is Arnold afgelopen zondag overleden.

Wij kennen Arnold als een vriendelijke, aardige en rustige man die al 35 jaar zijn videotheek op de hoek van de Herenstraat en Wielemakersslop in Voorburg bestiert. Waarschijnlijk een van de langstlopende traditionele videotheken die er in Zuid- Holland nog te vinden is. Misschien wel van heel Nederland. Met name de senioren onder ons zullen dit gaan missen. Vaste klanten kwamen namelijk vaak een praatje maken.

Je zag Arnold dagelijks in de ochtend op zijn fiets door het Slopje gaan. Arnold was een zorgzaam persoon en erg attent. Tekenend daarin was dat hij dagelijks, voordat hij de winkel opende, boodschappen voor zijn ouders, en later alleen nog voor zijn moeder deed. Voor anderen zorgen dat deed hij graag. Collega ondernemers konden ook altijd een beroep op hem doen, hij hielp je altijd.

Hij was ook erg sportief, fietste en sloeg regelmatig een balletje op de golfbaan. Maar Arnold was ook van de gezelligheid. Bijna dagelijks zat hij samen met zijn grote vriend Bart van den Bos na sluitingstijd voor de koffiewinkel van Bart. Goede gesprekken werden gevoerd onder het genot van een drankje. ‘Ik ga hem ontzettend missen, hij was als een grote broer voor mij’ aldus Bart. Wij gaan hem allemaal missen.

Met het overlijden van Arnold verliezen wij een dierbare ondernemer in het Huygenskwartier.

Rust zacht Arnold’.

(Evelien Beguin)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter