Nieuws
Contant betalen bij gemeente kost geld

Het contant betalen voor diensten van de gemeente in het Servicecentrum, Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam, kost de gemeente over vier jaar gemeten 150.000 euro. Dat heeft wethouder Philip van Veller VVD-gemeenteraadslid Sabrina van den Heuvel laten weten in antwoorden op vragen. De gemeenteraad heeft in 2021 verlangd dat contante betaling in het centrum mogelijk werd, verwijzend naar EU-bepalingen.

‘In 2023 zijn er invoeringskosten voor het gesloten betaalsysteem van circa € 30.000,- zoals een kluis, wisselgeld apparatuur in het Servicecentrum en de benodigde inrichting van hard- en software. Structureel zijn de uitvoeringskosten circa € 30.000,- per jaar. Het gaat hierbij om de extra benodigde inzet van een kassier (personeel), licentie- en abonnementskosten en waarde transport’, aldus Van Veller.

Op de vraag hoeveel inwoners tussen 2014 en 2022 verzocht hebben om contante betaling meldt de wethouder: ‘De gemeente heeft hier geen statistieken van bijgehouden. Er wordt zeer sporadisch om contant betalen gevraagd. In de praktijk weet men dit altijd op te lossen voor de klant’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter