Nieuws
Eendjes voeren nu écht verboden

Een vraag van de gemeente: ‘Voer jij wel eens de eendjes of andere dieren? Dan bedoel je het vast goed, maar het is niet nodig. Het zout en de olie in het brood zijn niet goed voor de gezondheid van dieren.  Daarnaast trekken brood- en andere etensresten die achterblijven ratten, muizen, meeuwen of andere plaagdieren aan.  Zij kunnen zorgen voor overlast. Daarom is het vanaf heden niet meer toegestaan om in onze gemeente in de openbare ruimte dieren te voeren’.

Vanaf 1 november 2022 is het niet meer toegestaan om in Leidschendam-Voorburg in de openbare ruimte dieren te voeren.  De gemeente wil hiermee de overlast van bijvoorbeeld ratten en muizen tegengaan. Heeft u oud brood over? Gooi dit dan in uw eigen GFT-container of in 1 van de ondergrondse GFT-containers van Avalex. Op de website van Avalex kunt u zien waar deze containers in de gemeente staan. Er wordt dan compost van gemaakt (voeding voor planten). Heeft u etensresten (anders dan brood) over en gooit u dat liever niet weg? Kijk dan eens op de website van het Voedingscentrum wat u nog meer kunt doen met etensresten.

Wie in Leidschendam-Voorburg  na 1 november dit jaar toch nog dieren voert in de openbare ruimte, loopt kans op een boete van € 100. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter