Nieuws
Enorme groei overnachtingen Buitenplaats Molenwei

Het aantal overnachtingen op Buitenplaats Molenwei, Stompwijkseweg 27, komt dit jaar uit op 5200; in 2021 waren er maar 800 overnachtingen. Dat blijkt uit stukken die de eigenaar bij de gemeente heeft ingediend ter ondersteuning van een verzoek een natuur inclusieve camping voor het hele jaar te mogen starten.

Van de overnachters blijft 60 procent twee tot drie nachten. Het gaat vooral om Nederlanders (60 procent); echtparen of tweetallen (68 procent) die voor het merendeel met de auto komen (55 procent) waarbij zij eigen fietsen meebrengen.

De jaar rond camping (maart – oktober) zou 40 plaatsen moeten krijgen in de maanden april-juni, 50 in de juli en augustus. Nu zijn 25 kampeerders op Molenwei toegestaan. Het gaat om een proef van drie jaar. Een minicamping is volgens de eigenaar van Molenwei niet meer rendabel te runnen.

Onlangs vroeg Buitenplaats Molenwei al vergunning aan voor het inrichten van tien plekken voor campers. Die maken nu ook onderdeel uit van het plan om 50 standplaatsen voor kampeerders te realiseren. Net als bij de vergunningaanvraag voor de campers laat Molenwei ook nu weten bomen en struiken te willen aanplanten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter