Nieuws
NS gaat over op noodmaatregelen
Zoals medio oktober aangekondigd zet NS maandag 7 november een volgende stap op weg naar de nieuwe dienstregeling 2023 die op 11 december start. Met deze dienstregeling rijdt NS zo’n 90% van de dienstregeling van 2019 voor de 80% van de reizigers ten opzichte van 2019. Daarnaast rijden er sinds begin oktober op drukke trajecten, zoals Rotterdam Centraal – Schiphol via Den Haag HS, langere treinen.

Voor deze regio betekent de nieuwe dienstregeling concreet:

= Minder intercity’s tussen Den Haag Centraal en Amsterdam Centraal in de daluren en op vrijdag de hele dag,

= Minder sprinters tussen Den Haag Centraal en Gouda Goverwelle in de daluren en op vrijdag de hele dag. Dit treft reizigers op Station Voorburg.

NS adviseert reizigers om in de NS-app de drukte te checken. Vaak helpt het dan om een trein eerder of later te pakken. Ondanks deze geplande wijzigingen in de dienstregeling kan het toch nog voorkomen dat treinen op het laatste moment uitvallen, omdat het tekort aan medewerkers groter is dan verwacht.

De situatie bij NS houdt verband met de historische krapte op de arbeidsmarkt. Deze houdt echter naar verwachting voorlopig aan. Om het personeelstekort aan de pakken ontwikkelt NS diverse initiatieven om nieuwe collega’s te werven, mensen aantrekkelijk werk te bieden en om de vitaliteit van het personeel te verhogen. De aanpassing van de dienstregeling is een noodzakelijke stap, zo zegt de NS.  om voorspelbaar te zijn richting reizigers en collega’s. (foto NS)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter