Nieuws
De Haagse tram op TV West en online

Vanaf donderdag 17 november is drie weken lang de serie ‘40 jaar GLT’ te zien op TV West en online. Een serie gemaakt door Radio West presentator Tjeerd Spoor en zijn radiomaatje Jorinda Teeuwen. Een serie over de grote passie van Tjeerd: trams! En dan in dit geval specifiek over de rood-beige tram van de HTM: de GTL. In de serie duiken Tjeerd en Jorinda in de geschiedenis van deze iconische tram die nog een paar jaar zal rijden. U ziet unieke beelden en zij ontmoeten twee van de ‘vaders’ van de tram die vertellen hoe bijzonder de komst van de GTL naar Den Haag in 1981 was. Bovendien rijden Tjeerd en Jorinda mee met een paar bijzondere GTL’s: topkok Pierre Wind laat zien hoe lastig het is om te koken in een slingerende Hoftrammm en de HTM toont de pekeltram die ervoor zorgt dat er ook met sneeuw gereden kan worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter