Nieuws
Eerste Nederland Leest-cadeau naar het oudste bibliotheeklid

Het Nederland Leest thema Oud worden, jong blijven werd wel heel goed zichtbaar toen het eerste cadeau woensdag werd uitgereikt. Het persoonlijke getinte en ontwapenende boek waarmee Yvonne Keuls als schrijfster een groot publiek wist te boeien werd goed in ontvangst genomen. In Voorburg bood de directeur van de Bibliotheek aan de Vliet, Gerard Hendriks, het oudste lid van de bibliotheek, mevrouw De Rouw, een bos bloemen en het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ aan.

Mevrouw de Rouw is blij met het boek van Yvonne Keuls, dat dit jaar is verkozen als boek voor Nederland Leest. Zij heeft het boek ooit al eens gelezen, maar doet dat met veel plezier nog een keer. Ze hoopt dat ze de jonge generatie ook kan inspireren om dit boek op te pakken. Of het digitaal te lenen via de Online bibliotheek als luisterboek. Ze geniet naast lezen van het wonen in de stad Voorburg en het lezen van detectives ook erg van reisverhalen. Vroeger las zij graag boeken die zouden worden bestempeld als ‘jongensachtig’ door het avontuurlijke karakter.

De Bibliotheek aan de Vliet geeft ieder jaar tijdens Nederland Leest (tussen 1 en 30 november, zolang de voorraad strekt) een boek cadeau aan bezoekers. Leden en niet-leden zijn van harte welkom om een exemplaar op te halen; het idee van Nederland Leest is dat meer mensen gaan lezen. Er zijn ook grootletteredities in gemakkelijke taal en grootletteredities beschikbaar. Zo kan iedereen genieten van het warme, humoristische en realiteitsgezinde boek.

Yvonne Keuls vertelt: ‘‘Mijn moeder staat centraal in dit boek, dat zo prachtig aansluit bij het thema Oud worden, jong blijven. Ze weigerde naar een bejaardentehuis te gaan: ouder worden zou zij wel even op haar eigen manier doen. Er is geen groter goed dan waardig oud te mogen worden, op je eigen voorwaarden.” (foto Bibliotheek aan de Vliet)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter