Nieuws
NL Alert door niemand ontvangen: Grote brand zorgt voor rookoverlast

Bij een zeer grote brand in Leidschenveen is gisteren veel rook vrijgekomen. Het vuur sloeg toe in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Rhône, vlak naast Station Forepark (RandstadRail/Metro). De rookwolken trokken over een deel van de gemeente. De brandweer adviseerde om ramen en deuren te sluiten. Niet veel later meldde de gemeente dat er een NL Alert was uitgegaan. Een waarschuwing die echter door niemand in de gemeente is ontvangen.

De brand werd rond 12.00 uur ontdekt bij BMI groothandel en het daar naast gevestigde Mega Gadgets. De gealarmeerde brandweer moest uit Laak, Rijswijk en Scheveningen komen omdat de collega’s van kazernes in de buurt bezig waren met een gaslek in het Bezuidenhout. Toen de brand werd opgeschaald naar ‘zeer groot’ kwamen brandweerkorpsen uit de hele regio in actie. Rond 15.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Na nablussen was nog tot gisteravond laat bezig. Even voor middernacht kwam nog een ploeg brandweermensen ter aflossing van de collega’s aan. Vanmorgen om 08.00 uur vond een nacontrole plaats.

Het vuur ging met veel rook- en stankoverlast gepaard. De brandlucht (verbrand plastic) was tot in de verre omgeving te ruiken. Rijkswaterstaat sloot de afslag Leidschendam op de A4 af. Dat leidde tot enorme files. Op die snelweg zelf werd de maximum snelheid verlaagd naar 70 kilometer per uur. Het pand, waar ook nog een aantal andere bedrijven in zaten, moet als verloren worden beschouwd. (foto Frans Raafs)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter