Activiteiten
Gratis training voor maatjes

Dinsdag 29 november organiseert LVvoorElkaar de gratis training ‘Maatje zijn…’ voor mensen die graag maatje willen worden, of al maatje zijn. De training gaat in op de mooie kanten én op de valkuilen van het vrijwilligerswerk als maatje.

Er zijn veel soorten maatjes. Denk aan bijvoorbeeld taalmaatje, ouderenmaatje, wandelmaatje, leesmaatje, boodschappenmaatje, gezinsmaatje. De overeenkomst tussen al deze maatjes is dat het één-op-één vrijwilligerswerk is.  Maatje zijn is een boeiende en dankbare vrijwilligersfunctie, waarbij u er echt voor de ander bent en tegelijkertijd u ook veel oplevert. Zoals goede gesprekken en bijzondere ontmoetingen.

In de training ‘Maatje zijn…’ leert u onder andere meer over uw rol als maatje en wat u wel en niet kunt doen (bijvoorbeeld gaat u wel of niet naar een verjaardag?) Ook komt aan bod hoe u uw wensen en grenzen aangeeft.  En hoe rondt u, als het zover is, het traject weer af?

Het is een interactieve training; u gaat naar huis met veel praktische tips en tricks die u direct kunt toepassen in uw rol als maatje.

Dinsdag 29 november; 19.00-21.30 uur; De Groene Loper, Van Royenstraat 2 in Voorburg. Er is plek voor 14 personen. Meer informatie en aanmelden: www.LVvoorelkaar.nl  (foto LVvoorelkaar)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter