Nieuws
Groen schoolplein een probleem

Het wordt moeilijk basisschool De Zonnewijzer, Rijnlandstraat Leidschendam, te voorzien van een groen schoolplein. Dat blijkt uit antwoorden die wethouder Jeffrey Keus heeft gegeven op vragen van VVD-gemeenteraadslid Jack Voortman.

‘Het schoolplein van De Zonnewijzer bevindt zich op het dak van de parkeergarage van de bovengelegen woningen. De toegestane belasting van dit dak is zeer beperkt. Er kan geen aarde of zand direct op het dak worden aangebracht, ook is het niet toegestaan bomen of beplanting in bakken te plaatsen op het dak. Hierdoor zijn de mogelijkheden dit schoolplein te vergroenen beperkt’.

‘Om toch tegemoet te komen aan de wens van de school voor een groenere uitstraling van het schoolplein wordt nu gekeken naar het aanbrengen van sedum op het dak van een speelhuisje en/of het toevoegen van een stuk kunstgras. Bij de uitvoering van het vernieuwen van het schoolplein worden de wensen vanuit de school en de kinderopvang meegenomen’, aldus Keus.

De wethouder wijst erop dat door de nieuwbouw aan de Schoorlaan is een groot deel van het terrein afgezet als bouwterrein. Hierdoor is het niet mogelijk het schoolplein vanaf die kant te benaderen en zijn de plannen ten aanzien van het vernieuwen van het speelterrein en eventueel de vijver tussen de school en het kinderdagverblijf te voorzien van een vlonder, stil komen te liggen.

Aan de Schoorlaan wordt op verzoek van de school wel één parkeerplaats opgeofferd ten behoeve van fietsnietjes. Er zijn geen plannen om in de Rijnlandstraat meer fietsnietjes te plaatsen.

De aanleg en/of het vernieuwen van de inrichting op schoolpleinen valt overigens onder de verantwoordelijkheid van schoolbesturen. De provincie Zuid-Holland, het Waterschap en het Prins Bernhardcultuurfonds verstrekken alleen subsidie aan schoolbesturen. Bij ieder plan voor aanleg of vernieuwing van schoolpleinen worden alle relevante subsidies onderzocht en indien mogelijk aangevraagd door het schoolbestuur. (illustratieve foto)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter