Nieuws
Bij Boshardt heeft de deuren geopend

Wethouder Philip van Veller heeft onder toeziend oog van ruim honderd belangstellenden ‘Bij Boshardt’ geopend. Dat gebeurde in de Koningkerk aan de Bruinings Ingenhoeslaan 4 in Voorburg. Diaconaal Centrum Bij Boshardt is een huiskamer voor en door de buurt. Het is een gezamenlijk initiatief van het Leger des Heils en de Protestantse gemeente in Voorburg.

In een Bij Bosshardt kunnen mensen terecht voor een kop koffie, een maaltijd, een goed gesprek, samen een spelletje doen, zingevingsvragen, deelname aan een project (bijvoorbeeld brei- of zangclub) en tweedehands kleding. De activiteiten worden mede door bezoekers zelf georganiseerd.

Het Diaconaal Centrum is in de opstartfase op woensdag en donderdag geopend van 10-16 uur. Op termijn is uitbreiding van de openingstijden mogelijk. De dagelijkse leiding is in handen van coördinator Jan Baronner (jan.baronner@legerdesheils.nl)Hij wordt ondersteund door een team van vrijwilligers.

In het Provinciehuis opende Commissaris van de Koning Jaap Smit deze week eenzelfde soort voorziening: de Buurthuiskamer. De Buurthuiskamer is een initiatief van het Leger des Heils en is bedoeld om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit te voorkomen. De Buurthuiskamer in het Provinciehuis is tot uiterlijk 1 maart volgend jaar tijdens kantooruren geopend en biedt plek aan maximaal 50 personen.

In de Buurthuiskamer in het provinciehuis kunnen mensen terecht om te studeren, een gratis kopje koffie te drinken, een spelletje te spelen of gewoon een boek te lezen. Er komt een inloopspreekuur met energiecoaches die tips en adviezen geven over hoe je je huis kunt verduurzamen om de energierekening te verlagen.

,,We leven in bijzondere tijden die vragen om bijzondere maatregelen. Daarom ondersteunen wij van harte het initiatief dat het Leger des Heils heeft genomen voor de Buurthuiskamers. Door ons huis open te stellen kunnen we als provincie een plek bieden aan mensen die vanwege energie-armoede in de kou zitten”, aldus Jaap Smit. (foto Ap de Heus)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter