Activiteiten
Dit jaar geen Ice Paradise bij de Mall

Er komt dit jaar geen schaatsbaan in Leidschendam. Dat heeft de organisatie laten weten. De reden zijn de enorm gestegen energiekosten. Organisator René Bogaard zegt hierover:

,,Hoewel de voorbereidingen achter de schermen al vanaf augustus in volle gang waren voor het 18e seizoen, hebben wij vandaag definitief besloten om Ice Paradise niet op te bouwen dit jaar. Tot het laatst hebben wij getwijfeld, maar de onzekere economische tijd met op dit moment ongelooflijke hoge energiekosten zijn de basis voor deze beslissing geweest.

Een kortere exploitatie periode heeft in onze gedachten gespeeld maar omdat wij de ijsbaan op het water plaatsen door middel van pontons was dit geen optie. De kosten van de pontons zitten voor 75% in het plaatsen en weghalen en daarmee winnen wij dus feitelijk niks. Ook krijgt Ice Paradise in tegenstelling tot vele andere tijdelijke ijsbanen geen enkele vorm van subsidie. Tot slot kun je het entreekaartje verhogen maar als de mensen thuis al moeite hebben met het betalen van de rekeningen is dit geen reële optie meer.
Wij realiseren ons dat deze beslissing voor heel veel kinderen uit Leidschendam-Voorburg en de directe omgeving een grote teleurstelling is. Samen met Westfield – Unibail, de eigenaar van the Mall of the Netherlands, gaan wij een plan maken waarmee we volgend jaar groter en spectaculairder kunnen terugkomen. Dit alles onder voorbehoud van een positieve economie en normale energietarieven.
Wij hopen op jullie begrip en wensen jullie ondanks dit nieuws een mooie winter.”
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter