Nieuws
Spiegel ‘Wielie’ helpt patiënten
Bij de afdeling Hoofd-hals oncologie in ziekenhuis Antoniushove hebben patiënten sinds kort hulp van ‘Wielie’. Dit is een zelfontworpen rijdende spiegel op gezichtshoogte. Hiermee kunnen patiënten al vanaf de dag na de operatie zelf oefenen met het aanbrengen van bijvoorbeeld een stoma.
Verpleegkundige Désirée van Ee-van der Leun: ,,Het helpt ons enorm om met deze spiegel de patiënten de zelfzorg te leren. ‘Wielie’ is in hoogte verstelbaar. De patiënt kan meekijken op de rand van het bed, aan tafel of in de badkamer.” Ook patiënten zijn te spreken over de komst van Wielie: ,,Het is een hele mooie uitvinding. Het is zo fijn dat je alles zelf kan doen. Ik ben er heel erg blij mee”, aldus meneer Cantineaux.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter