Mening
U zegt het maar: Incident met hond

‘Wat is er gebeurd op de hoek van de Parkweg/Rozenboomlaan? De politie vraagt onze hulp om informatie over het incident met een hond (https://vlietnieuws.nl/2022/11/04/getuigen-gezocht-2/). Als u iets weet over dit incident rond 11:45 uur op donderdag 3 november dan wordt u verzocht te bellen met 0900-8844.

Wat is er gebeurd? Heeft de hond tegen een politiewagen aangeplast? Deed de hond zijn andere behoefte en had zijn baasje geen poepzakje bij zich? Veranderde de hond op klaarlichte dag in een weerwolf? Belaagde de hond een oude of jonge inwoner van Voorburg? Werd de hond aangereden? Werd de hond ontvoerd? Zijn er slachtoffers gevallen?

Het politiebericht laat ons in het duister tasten. Ook de soort hond werd niet vermeld: was het een immense Deense dog of juist een piepkleine Chihuahua? Over het baasje tasten we ook in het duister. Moeten we medelijden met hem of haar hebben omdat er iets verschrikkelijks met de hond is gebeurd en/of moeten we meewarig ons hoofd schudden dat het onbegrijpelijk is hoe het baasje zo met een hond kan omgaan.

Wat nog aan het mysterieuze bericht van de politie ontbrak, was dat ‘de collega’s ter plaatse kwamen en dat op het bureau na afloop van hun inzet opvang is geboden’.

Aan de andere zou zo’n diepmenselijke en collegiale warmte in een bericht over de hond misschien geeneens hebben misstaan.

Maar mocht u iets weten bel dan vooral en zelfs met enige spoed 0900-8844’.

(Frank Rozenberg)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter