Activiteiten
Escher in Het Paleis viert 20-jarig bestaan

Escher in Het Paleis viert zijn 20-jarig jubileum. Op 16 november 2002 werd Escher in Het Paleis geopend door premier Balkenende. Het museum groeide in de afgelopen twee decennia uit tot een nationale en internationale bezoekersmagneet waar iedereen het hele jaar door kan genieten van de wereldberoemde prenten van M.C. Escher.

In die periode is Escher in Het Paleis dé plek geworden waar je het hele jaar door alles kan leren en zien over Eschers leven en werk. Daarnaast heeft Escher in Het Paleis in die 20 jaar altijd aandacht besteed aan de geschiedenis van Paleis Lange Voorhout, het voormalige winterpaleis van Koningin-Moeder Emma. Dit heuglijke feit wordt met allerlei festiviteiten gevierd tijdens het jubileumweekend op 19 en 20 november.

Escher in Het Paleis heeft ook een bijzondere prijsvraag. Laat het museum vóór 14 november via de website of social media weten wat uw speciale herinnering is aan een bezoek aan Escher in Het Paleis en/of aan M.C. Escher. Uit alle inzendingen kiest het museum het bericht dat hen het meeste raakt en die winnaar krijgt een High Tea voor maximaal 4 personen bij de fameuze buurman, Hotel Des Indes, en gratis toegang tot het museum.

Kunstenaar en wiskundige Rinus Roelofs geeft zaterdag 19 november een aantal lezingen over het wonderlijke universum van M.C. Escher. Roelofs’ ruimtelijke werken zijn vaak geïnspireerd door M.C. Escher en in 2018 organiseerde Escher in Het Paleis een succesvolle tentoonstelling rond Roelofs waarin zijn werken getoond werden tussen de prenten van Escher.

Op zondag kunnen jong en oud hun eigen lino maken in een workshop en zo hun eigen creativiteit ontdekken. Iedereen kan langskomen op 19 of 20 november en met het museum meegenieten van deze wonderlijke combinatie van Maurits en Emma die al twee decennia staat te pronken op het Lange Voorhout. (foto Gerrit Schreurs)

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter