Nieuws
NS stapt over naar duurzame bedrijfskleding
Nieuwe duurzame, circulaire bedrijfskleding voor NS’ers maar met dezelfde look & feel. Vanaf april 2023 zijn de eerste medewerkers bij NS in de trein, op het perron en in de werkplaatsen te zien met hun nieuwe bedrijfskleding die bijvoorbeeld gemaakt is van oude bedrijfskleding, snij-afval en gerecycled polyester en biologisch katoen. Stap voor stap krijgen alle geüniformeerde NS medewerkers de nieuwe duurzame bedrijfskleding. Oude bedrijfskleding van NS wordt ingezameld en verwerkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vervolgens wordt de kleding gerecycled tot nieuwe garens die weer ingezet worden voor nieuwe stoffen.

Voorafgaand aan de aanbesteding hebben verschillende medewerkers die een uniform dragen uit het hele land meegedacht en hun wensen en verbeteringen aangegeven. ,,Wij hebben in het gehele proces van grondstoffen tot draad tot stof tot kleding duurzaamheid voorop gesteld. Ik ben trots dat we precies weten dat onze kleding onder goede omstandigheden tot stand is gekomen”, zegt Rianne Schilder hoofdconducteur. Suzan Kenens, machinist: ,,Fijn dat ons bedrijf meedoet in duurzame kleding. Niet alléén investeren in je bedrijf maar ook investeren in de toekomst.”

,,Het recyclen van de oude bedrijfskleding resulteert in zo’n 96% minder waterverbruik, 36% energiebesparing en 20% minder CO2-uitstoot. En de kleding wordt onder toeziend oog van Fair Wear Foundation gemaakt, waar we 97 uit 100 punten scoren. Goed dat NS ook de keuze maakt voor duurzame bedrijfskleding”, aldus commercieel directeur Shirley Rijnsdorp-Schijvens, het bedrijf dat de nieuwe bedrijfskleding voor NS verzorgt. (foto NS)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter